dilluns, 21 de setembre del 2009

Activitat 1

Activitat 1: Observa aquesta imatge i aquest text, és una notícia. Després de llegir-lo, explica'l utilitzant les característiques d'un text explicatiu. Obre una pàgina Word i treballa-hi.


Santi Mayor

Cadascú que vegi el partit que vulgui, però jo, si no hagués vist el Barça-Atlètic de Madrid i hagués llegit la premsa, escoltat la ràdio, vist la tele i navegat per internet, pensaria que l'equip blaugrana va fer un partit gairebé tan brillant com el de la temporada passada contra el mateix rival al Camp Nou (6 a 1 amb una exhibició). Però el vaig veure i nanai.

El partit amb l'Inter de Milà ja em va provocar sospites per quatre detalls: 1) Messi esbroncant Ibra perquè no va completar una paret. 2) Henry queixant-se ostensiblement en ser substituït per Andrés Iniesta. 3) L'equip, en més d'una ocasió i de dues, dubtant sobre qui havia d'anar a rebre sacades de banda, acció que en la temporada anterior l'equip resolia metòdicament. 4) La pressió, exercida desordenadament i individual, sense executar-la en bloc, que és com esdevé eficaç. Detalls que sumats generen soroll, soroll que genera desconcentració, desconcentració que beneficia els rivals, encara que siguin pitjors.

Contra l'Atlètic de Madrid, l'equip va fer un inici intensíssim, desordenat i un pèl anàrquic, però del tot efectiu. I en va viure tot el partit, també a la segona meitat, quan el rival, diguem-ho, va fer millor joc d'equip. Ni de bon tros el Barça va ser com el del 6 a 1 de la temporada anterior. Revisin el vídeo i ho constataran. L'any passat el desplegament per les bandes de Messi era una meravella, destrossava la defensa rival perquè la feia obrir i deixar espais que l'equip aprofitava en conjunt per triturar la porteria matalassera. Dissabte, en canvi, la golejada va ser merescuda, sí, però fruit d'una eficàcia que és meritòria, sí, però no col·lectiva. En síntesi: l'any passat, per mèrits futbolístics, el partit hauria pogut acabar 10 a 1. Dissabte, per mèrits futbolístics, el partit no hauria hagut d'acabar amb un 5 a 2.

El Barça va merèixer la victòria,
sí, però els excessos d'eufòria i els qualificatius gratuïts fan més mal que bé. Per fortuna, Pep Guardiola sembla que n'és plenament conscient, segons la seva conferència de premsa, en què va deixar anar un parell de cops de pala a Messi, subtils i per passiva, però evidents. Un exemple: Guardiola va elogiar la pressió de la davantera, i tot seguit va concretar en Ibrahimovic i Henry l'elogi. Aquest detallisme no és habitual en el de Santpedor. Que també va dir, sense posar noms, que s'havien pres decisions errònies, com, per exemple, algunes regatejades que no tocaven. Efectivament: a la segona meitat Messi va ser especialment gana i va cometre força errors d'interpretació de la jugada més convenient a l'equip.

Perquè el futbol és un esport d'equip, i els jugadors es fan grans en un equip que juga bé. Mirin Messi amb el Barça i mirin-lo amb l'Argentina. Confiem que Messi no oblidi que al Barça el Messi que necessita Guardiola és el Messi del Barça, no el de l'Argentina. A Guardiola se li ha girat feina: a més d'esforçar-se per adaptar Ibrahimovic, Txigrinski i Maxwell, sembla que haurà de vetllar també per readaptar alguna de les estrelles de l'equip, mentre en paral·lel des de la directiva se les premia amb contractes que estan fora de qualsevol lògica (com ha demostrat, per exemple, el cas de Ronaldinho, a qui poc més d'un any abans de vendre'l al Milan des del club blaugrana es parlava de fer-li un contracte ad aeternum).

dijous, 17 de setembre del 2009

Enquesta inicial

Ací teniu el vostre primer dia de classe.

QÜESTIONS SOBRE WORD I EXCEL

Abans que comenci el curs farem un petit recordatori d’allò que sabem sobre la informàtica.

1. Què en saps del Word.....

a) Una nota de pàgina on la podem posar....

b) Les columnes del text poden ser tres?

c) Recordes les maneres de fer una numeració...

d) Els texts es poden numerar de manera ascendent/descendent?

e) L’opció de gràfics i diagrames sols existeix a l’Excel, és cert?

f) Es poden personalitzar els estils d’un text?

g) Es pot utilitzar les plantilles per crear pàgines Web?

h) Aplicació pràctica:

A partir d’aquest text aplica les següents accions:

  1. Crea un estil nou
  2. Canvia la sangria
  3. Canvia a minúscula les paraules i lletres adients (cal utilitzar la corresponen eina).
  4. Justifica el paràgraf.
  5. Introdueix una imatge.
  6. Posa el text en un quadre de text: posa-li un títol, canvi el color, subratlla aquell contingut que més t’agradi, justifica el text, posa alguna vinyeta...

Empar Moliner

Dos Negroni-----------------------------------------------------------Empar Moliner

Fes-te Futre

UNA NOTÍCIA D’EUROPA PRESS diu que les televisions podran emetre anuncis durant els partits de futbol, sempre que permetin “seguir el desenvolupament de l’esdeveniment”. Ho recull un avantprojecte de la “ley general de la comunicación audiovisual”.

AIXÒ VOL DIR QUE ES PODRIEN EMETRE ANUNCIS CADA COP QUE HI HAGUÉS FALTA
o fora de joc. No és una cosa tan nova com jo m’imaginava. No és només que als temps morts del bàsquet ja es faci, per exemple, sinó que a la Lliga italiana de futbol (i perdonin que, tot i parlar de futbol i d’Itàlia, no digui calcio, com és obligatori) també es fa. En fi, al futbol que donen per la ràdio és d’allò més habitual. En Pou i companyia anuncien amb molta gràcia Estrella Damm.

A MI, QUAN HI HA UNA FALTA,
m’agrada no perdre’m la possible discussió, ni la repetició de la jugada, però ja entenc que la indústria és la indústria. El que em fa patir és què pot passar, a partir d’aquesta mesura, en els partits on hi hagi poques faltes, pocs canvis i molta publicitat. Si per cul­pa d’un equip massa net no hi cabessin tots els anuncis previstos, els anunciants s’enfadarien i no pagarien. I, aleshores, potser abans d’un partit els entrenadors haurien de demanar als jugadors que fossin una mica bruts perquè aquell dia “van molt plens de publicitat”. I com que ningú no s’imagina Puyol o Bojan fent faltes expressament o fent comèdia a terra, suposo, doncs, que a la llarga els clubs necessitarien personatges tradicionalment conflictius o comediants, com Cristiano Ronaldo. Finalment, la història hauria de fer un lloc a incompresos piscinaires com Futre, famós per tirar-se a terra quan passava una mos­ca; Fernando Hierro, el que li va dir a l’àrbitre (tradueixo): “No saps com fotre’ns, eh?”, i Capel, anomenat la Croqueta”, pel seu amor per arrebossar el propi cos.

2. Indica si les afirmacions següents respecte al programa Excel són veritables o falses:

a) Les columnes són un conjunt de cel·les organitzades verticalment.

b) Les files es designen amb lletres majúscules.

c) Les cel·les són les unitats bàsiques d’informació.

d) Els documents fets amb l’Excel s’anomenen fulls de càlcul.

e) A la barra de fulls del llibre es distingeix el número de columna.

f) Un grup de fulls s’anomena rang.

g)Per activar una cel·la s’utilitza la tecla F2

h) Aplicació pràctica

DESPESES

Aigua

25 euros

Llum

17,45 euros

Gas

51, 34 euros

Lloguer

650 euros

TOTAL






Salutacions


Comencem aquest nou curs i una de les parts que treballarem serà
comunicar-se, aprendre, intercanviar, etc... mitjançant el bloc.
Espere que us agrade.